Mi a különbség CD gyártás és sokszorosítás között?

Sokan sötétben tapogatóznak, amikor rá szeretnének jönni mi a különbség a CD lemezek sokszorosítása és gyártása között, valamint, hogy melyik is az igényeiknek megfelelő módszer. A különbség megértése hasznos lehet, hogy a céljaiknak megfelelő metódust válasszák.

Végeredmény tekintetében csekély a különbség a CD sokszorosítása és gyártása között: Mindkettő megjeleníti a menüket, fejezeteket, extrákat, alternatív hangsávokat és egyéb adatokat a másolás módjától függetlenül Az átfutási idő, a mennyiség és az egységre jutó költség azonban egészen más.

Gyártás vs. Sokszorosítás: A folyamat

Bár mindkét módszer ugyanazon módon nyeri ki az adatot az eredeti tartalomból, két különböző úton készítenek másolatot egy CD-ről. A sokszorosítás folyamán az adatot egy üres CD-re "égetik", ezáltal hozva létre az ún. CD-R-t, míg a gyártás lehetővé teszi információ hozzáadását a gyártási folyamat során, így hozva létre egy CD-ROM-ot. A sokszorosítás a szabvány gyártási folyamat 1 és 1500 közti lemez mennyiségben, míg az e feletti rendeléseket már inkább gyártással szokás kielégíteni.

A CD sokszorosítási folyamat hasonló mint ahogy egy felhasználó a személyi számítógépén megír egy lemezt, noha a sokszorosító eszközök ipari termelésre készültek és akár több száz lemezt is képesek egyszerre írni. A CD gyártás azonban aprólékos figyelmet igényel, hogy a minőség és a pontosság garantált legyen, ezáltal biztosítva, hogy minden lemez az eredeti pontos mása. A sokszorosítási folyamat során az eredeti egy üveg mesterlemez másával rányomják az adatot az üres adathordozóra, ahol az adat egészen a folyamat megkezdéséig nem létezik. CD gyártás során azonban egy olvasó segítségével a merevlemezről az üres adathordozóra kerül az adat.

Idő és költség

Ha számít az idő, akkor a szokásos 1-3 munkanapos átfutási idővel működő sokszorosítás általában előnyösebb megoldásnak mondható. Gyártás folyamán ugyanis a több lépésből álló munkafolyamat több időt vesz igénybe. Árak tekintetében a sokszorosítás valamivel drágább egység/ár tekintetében, de 1500 darab alatt mindenképpen ezen technológiát javasoljuk.Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés