Cikkek

CD-DA TEXT

A normál zenei CD-ken nem lehet semmilyen szöveges adatot (albumcímet vagy számcímeket) tárolni. A CD-Text ezen a problémán segít, méghozzá úgy, hogy a rendszer felülről kompatibilis a Vörös Könyvvel, azaz a CD-Textet nem ismerő lejátszók is tudják kezelni a lemezeket. Ezt úgy érik el, hogy a CD-Text információkat a bevezetés R-W alcsatornáiban tárolják. Ezek tartalmát a Vörös Könyv 0-kal ajánlja feltölteni, de a normál lejátszók egyébként sem foglalkoznak ezekkel az alcsatornákkal, így a CD-Textet nem ismerő lejátszók egy sima zenei CD-t látnak, a CD-Textet ismerő lejátszók viszont be tudják olvasni ezeket az információkat.

CD-Text írásához olyan CD-író szükséges, amely a bevezetés alatt tudja írni az R-W alcsatornákat (egyes írók csak az adatterület közben tudják írni az R-W alcsatornákat, a bevezetés alatt nem, így CD-Textet sem tudnak készíteni).

A CD-Text olvasásához pedig értelemszerűen az szükséges, hogy az olvasó be tudja olvasni a bevezetés R-W alcsatornáit (az R-W alcsatornák adatterület alatti olvasása itt sem elég).

A CD-Text információt 48 byte-os "szövegcsomagokban" ("text packs") tárolják, melyeket egy csomagtípus-jelző (pack type indicator) azonosít. A következő információk tárolhatók:

* albumcím vagy számcím
* előadó
* dalszövegíró
* zeneszerző
* karmester
* előadó vagy producer üzenete
* lemezazonosító
* műfaj azonosító
* TOC info
* TOC info 2
* UPC/EAN kód és ISRC kód/sáv
* hosszúság


Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés