Cikkek

CD írás

A Nero AG elődje, az Ahead cég 1995-ben alakult a germánok földjén. Szoftvereik napról napra bővülő felhasználóköre mára elérte a 160 milliós álomhatárt. Nem csoda, hiszen a CD író programmal foglalkozó cég napjainkban már nem csak ezzel az ágazattal foglalkozik, hanem videó- és zeneszerkesztést lehetővé tévő programokat is fejleszt, amelyet a Nero új verziójába is belecsempésztek.Telepítés egyszerűen

A Nero 7 telepítőjének letöltése és elindítása utána máris elénk tárul valamicske az új arculatból. Felülről bejön a Nero 7 DEMO felirat és az alatta lévő részben hullámosan előtűnik a piros alapokon nyugvó égetett CD lemez. A Következő gombra kattintva kiválaszthatjuk az anyanyelvünket és megint kattintunk egyet. Ebben a menüpontban kiválaszthatjuk a telepíteni kívánt alkalmazásokat (természetesen az összeset telepíteni kívánjuk, így ezt válasszuk). Miután kijelöltünk a kívánt alkalmazásokat, indulhat a telepítés.

StartSmart, a kisokos

Ha készen vagyunk a telepítéssel, indítsuk el az asztalra került Nero StartSmart feliratú ikont. Ezután nemsokára megjelenik a StartSmart menüje, amit a szerkesztők nagyon helyesen átvettek a mára nagy sikernek örvendő 6-os verzióból. A design nagyjából ugyanaz mint a 6.6-os verziónál megszokottban. A StartSmart nagyon nagy segítség azoknak a felhasználóknak, akik még kezdők a számítástechnika világában: én például kifejezetten díjazom, hogy a fejlesztők a Nero szolgáltatásait teljesen ízekre szedték (azaz menüpontokra és ezeket még almenüpontokra) a funkciók minél jobb elérhetősége végett.A baloldalon az alkalmazások menüpontban találjuk azokat az funkciókat, amelyek a Nero részét képezik: Nero Burning ROM, Express, Home, Vision stb. A telepítésen és a StartSmart egyszerű használata után következzen a Nero Home, a Nero Burning ROM és az elmaradhatatlan Nero Expressz.

Nero Home, a nagy varázsló

A Neronak erről a részéről még nem hallhattunk a korábbi verziókban, ez az új szolgáltatás a 7-es verzióval került be termékcsaládba. A Nero Home egy teljesen 3D-s felület, ahol pofonegyszerűen tájékozódhat a felhasználó az elérhető lehetőségekről, hét menüpont található itt: a Zene, Gyűjtemény, Fotók, Videó, TV és a Keresés valamint a különféle beállítási módok. (Ezekre, és a Nero Home-ra bővebben majd a hamarosan induló „gyakorlati Nero” cikksorozatunkban térünk ki.)A Nero Burning ROM és az örökzöld Express

Ejtsünk szót végre a beépített CD író programokról, melyet kezdjünk a Burning ROM-al. Elindítva az alkalmazást, az első változás ami szembetűnik az előző verzióhoz képest, az itt is a design, az új ikonok és ismerős kezelőfelület. A felépítés szinte ugyanaz mint a Nero 6-osnál. Az új Nero Burning ROM már támogatja a kétrétegű DVD lemezek írását és egyes információk szerint a HD és a BlueRay DVD disk-eket is kezeli – ez utóbbit egyelőre nem tudtuk kipróbálni.

Tovább lépve a lemezíró felületre, és egy írást elindítva a puffer csík felett már ott ragyog a kis Ultra Buffer felirat, aminek ebben a verzióban már nagy szerepe van. A lemez írásakor több adat kerülhet a bufferbe, ennek következtében gyorsabb az adatátvitel. A másik újdonság, hogyha olyan lemezre szeretnénk írni, ami még nincs ugyan lezárva, de már tele van, akkor nem fogja tovább engedni az írást. Ugyancsak előny, hogy menet közben leállítva az írást a Nero blokkolja a felírt fájlt a megfelelő adatterülettel együtt, így a lemeznek azt a részét láthatatlanná teszi, majd később tovább írható.

A mindenki által kedvelt Express alkalmazás az új verzióban teljesen új alakot öltött: szebb kezelőfelület és sokkal áttekinthetőbb menürendszer sok magyarázattal. Külön kategorizáltak a menüpontok, mint például zene, videó, adat. De tartalmazza az Express a már jól ismert lenyíló rejtett menüt is, aminek segítségével az egyéb beállításokat csalhatók elő.

Nero Vision, a gyöngyszem

A Nero Vision-nel egyszerűen készíthetünk professzionális DVD filmeket tetszőleges forrásokból. Kiválaszthatjuk, hogy videót vágunk vagy szerkesszünk, de vehetünk fel videóanyagot TV-ből vagy másik videóból a beépített Capture Video modul segítségével. Ezután már csak egyszerűn fel kell írni az anyagot a DVD-re. (Ezeknek a használatát szintén részletesen bemutatjuk majd a Nero-sorozatban.)Összességében a Nero nálunk öt csillagot érdemel. Elsősorban azért, mert az előző verziókhoz képest forradalmian új designt és felhasználóbarát felületeket kapott, ez pedig fontos a könnyű kezelhetőség miatt, és, hogy a gyakorlatlanabb felhasználók is megbirkózzanak egy-egy CD vagy DVD megírásával.

Másodszor a nagyszerű Express és a Vision is sokat fejlődött, ennek ellenére szintén egyszerűen kiismerhetők. Végezetül a Nero új verziója már nem csak pusztán CD vagy DVD író programkén funkciónál, hanem egyre inkább nyit a videó és a zene világa felé - így egy kézben kínál számos olyan lehetőségeket, amihez egyébként külön segédprogramra lenne szükség.

forrás : jox.hu


Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés