Cikkek

CD tok fóliázás: matt, vagy fényes?

A papír alapú tokoknál kétféle fóliázás választható. Melyik az ideális? Bár személyes ízlés határozza meg, ki melyiket részesíti előnyben a másikkal szemben, egyes területeken már léteznek kialakult szokások e tekintetben.

Zenei szaklapok a CD/DVD mellékleteknél legtöbb esetben matt fóliázású tokot alkalmaznak. Ugyanezzel a kartontípussal találkozni azoknál a gyűjteményes kiadásoknál, ahol az egyesével csomagolt CD-k Jacket karton borítást kapnak. Ezzel ellentétben, ha a lemez nem mellékletként, hanem önálló termékként szerepel, előszeretettel alkalmazzák a fényes fóliázást. A másik papír alapú toknál, a Digipack esetében is találkozhatunk mind a két típussal, bár az esetek többségében a matt fóliázású tok jellemző. Ritka eset, de előfordul, hogy a tok felületén egyszerre találkozhatuk matt, illetve fényes fóliázással, de ennek már csak inkább megjelenésbeli, művészeti okai vannak, ábrák, minták kiemelésére. Külön fejezet továbbá a lemezek mellékleteként szolgáló bookletek felülete, itt is találkozhatunk a fent felsorolt típusokkal, sőt, a kettő találkozásával is.

Szekeres Adrien 2007-es, "Olyan Mint Te" című lemezének matt fóliázású borítóján fellelhetőek fényes fóliázással kialakított körvirágos mintázatok.


Zorán tavalyi, "Körtánc - Kóló" albumának digipack tokja teljes egészében matt fóliázású. Kis kitérő: magának a korongnak a grafikáját is érdemes megfigyelni, a címek körkörösen elcsúsztatott elrendezése utalás a lemez címére is. Jó példa arra, hogyan lehet a lemez tartalmának koncenpcióját kiterjeszteni fizikálisan is.Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés