Cikkek

DVD-ből AVI készítése
A szükséges programok:

* AnyDVD (Ezzel a kitűnő programmal feloldhatjuk a dvd másolásvédelmét.)
* DVD decrypter (DVD rippelése merevlemezre)
* AutoGordianKnot (A merevlemezre rippelt DVD konvertálásához)
* AutoGordianKnot Update (Frissítés a GordianKnot-hoz)

Első lépésben telepítsük fel az AnyDVD nevű programot. Ezt nem részletezem külön, csak simán fel kell rakni, majd telepítés után újraindítani a gépet. Ha megvan, katt az ikonra amit létrehozott és értelemszerűen állítsuk be. Elég egyszerű. Ezután nincs vele több gond, a háttérben végzi a dolgát, felszabadítja a másolásvédelmet és a régiókódot, valamit segít eltüntetni a másolt/rippelt *.avi filmeken esetenként megjelenő figyelmeztető feliratot, illetve logót. A progi trial, 21 napig érvényes.

Ha az AnyDVD-t felraktuk, telepítsük a másik két programot. Először a DVD Decrypter-t, majd az AutoGordianKnot-ot. Végül telepítsük az update fájlt a GordianKnot-hoz. Ha ezek megvannak bele is foghatunk. Ez a két program teljesen ingyenes. Az AutoGordianKnot telepítése közben ne lepődjünk majd meg, több programot, illetve azok kiegészítőit is telepíti, hiszen ez egy programcsomag. ;-) De ne ijedj meg, neked magát a GordianKnot-ot kell majd használnod, a többit elintézi ő maga. :-)

Első lépésben a DVD Decrypter segítségével lerippeljük a filmünket a merevlemezre. Miután behelyeztük a lemezt a meghajtóba, indítsuk el a programot. (Arra figyeljünk, hogy az AnyDVD legyen indítva elsőként! Ha fut a program egy rókafejet látunk az óra mellett. Ha ez megvan, berakhatjuk a lemezt.)

Miután a program beolvasta a lemez tartalmát, válasszuk a 'Mode'--'IFO 1' menüt, ekkor újabb gyors listázás következik. Itt a jobb oldali ablakban kiválasztjuk a főfilmet. (Beállítástól függően ezt az AnyDVD elvégzi nekünk és egyből ez lehet kiválasztva) A főfilm a 'VTS_01' alatt található, a legnagyobb időértékkel rendelkező 'PGC' -ben.Ezután elvégezzük a szükséges beállításokat. 'Tools'--'Settings', majd 'IFO Mode'. Ott állítsuk be a programot a következők szerint:Ha megvan OK, majd a főablakban kattints a 'Stram Processing'-re. Itt megnézheted, milyen hangokat, illetve feliratokat tartalmaz a film. (Ez jelen esetben nem érdekel minket különösebben, esetleg majd a későbbiekben, ha a dvd-ről csak hangot, illetve feliratot szeretnénk leszedni, ezzel a programmal meg tudjuk ezt tenni. De ezzel majd egy külön részben foglakozom. Majd a 'Destination' menüpont alatt kiválasztjuk, hogy hová mentse a filmet a progi.Ha megvan, kattints a dvd ikonra és elkezdődik a mentés. Ez a gépünktől függően eltarthat kb. ~10 - 45 percig.

Ha kész, indítsd el az AutoGordianKnot-ot, majd állítsd be a következőképpen:


'Input File': Itt abban a könyvtárban, ahová a DVD Decrypter mentette a filmet, ki kell választani az általában "VTS_01_0.IFO" fájlt. (A kép még egy régebbi AGK-ról készült, abban a könyvtárat kellett megadni, egyébként minden más ugyanaz.) 'Output file': Itt kiválaszthatjuk, hogy hová mentse a kész *.avi-t a program és milyen néven. 'Audio track(s)': Itt kiválaszthatjuk, hogy milyen nyelvvel készüljön a film. 'Subtitle track(s)': Itt megadhatjuk, hogy milyen feliratot szeretnénk a filmhez, ha kell. (A felirat rá lesz égetve a filmre!) 'Predefined size': Itt kiválaszthatjuk, hogy milyen méretű legyen a filmünk.
Ha ezekkel megvagyunk katt az 'Advanced Settings' -re.Itt beállíthatod, hogy milyen legyen a kész hang kiterjesztése, illetve minősége és milyen codec-el legyen a film tömörítve. Személy szerint az XviD-et javaslom A hang kiválasztásánál figyeljünk oda, mert ha a film hosszához, méretéhez képest túl nagy bitrátájú hangot választunk, a film gyengébb minőségű lehet, mivel maga a hang túl nagy helyet fog foglalni. Én a következő beállításokat javaslom:

1 CD ~700mb méretű filmeknél:
Kis,'1-1.5' órás filmekhez: CBR mp3 128kbps stereo.
Közepes,'1.5-2.5' órás filmekhez: CBR mp3 96kbps stereo.
Nagy,'2.5-3.5' órás filmekhez: CBR mp3 64kbps mono, vagy esetleg stereo.
2 CD ~1400mb méretű filmeknél:
Kis,'1-1.5' órás filmekhez: CBR mp3 192kbps stereo.
Közepes, '1.5-2.5' órás filmekhez: CBR mp3 128kbps stereo.
Nagy, '2.5-3.5' órás filmekhez: CBR mp3 94kbps mono, vagy esetleg stereo.

Ezek az alapbeállítások, amik elegendők ugyan egy normális minőségű *.avi fájl elkészítéséhez, de a gyakorlottabb felhasználók talán keveslik ezt.....Hát akkor most nézzük az AutoGordianKnot rejtett beállításait, amiket elsőre észre sem vesz az ember......
Tehát nyomjunk egy CTRL + F9 -et és egy eléggé bőséges, mindenféle finombeállítást lehetővé tévő menüvel találjuk szemben magunkat. Itt végezzük el az igényeinknek megfelelő beállításokat.Ezt nem részletezném külön, mert oldalakat lehetne róla írni, de lehetőségünk van a kép átméretezésére, a film végén lévő Credits - felirat rész kisebb framerátával való tömörítésére, hogy maga a film még jobb minőségű legyen és egyéb, a film minőségét javító beállítások elvégzésére. Ehhez a súgót a főablakban lévő 'About'--'Help' gombra kattintva érjük el. Ha a beállításokkal megvagyunk, katt az 'Add Job'-ra, majd a 'Start'-ra és a program el is kezdi a kódolást. Ez a gépedtől függően eltarthat pár órán keresztül.
Közben észrevehetjük, ha figyelünk, hogy az AutoGorgianKnot automatikusan vált a különböző programok között.

Első lépésben leszedi a hangot, majd konvertálja, normalizálja azt. Majd a fenti beállításoktól függően használja a VirtualDubMod-ot, illetve az AviSynth esetleg a VobSub nevű programokat. (Ezeket mind a GordianKnot telepíti fel, hiszen ez egy komplett programcsomag.) Tehát maga az AutoGordianKnot bár látszatra elég egyszerű program, mégis eléggé összetett ahhoz, hogy egy jó minőségű *.avi filmet tudjunk vele készíteni.Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés