Cikkek

DVD-írás Neróval

Cikkünkben röviden áttekintjük az optikai tárolással kapcsolatos alapfogalmakat.

A CD- vagy DVD-írás tulajdonképpen az adattárolás egy fajtája. Mint minden ilyen esetben, ezúttal is a tároláshoz használt eszköz - esetünkben a 12 centiméter átmérőjű lemez - tulajdonságai határozzák meg, hogy mit és hogyan tárolhatunk. Ilyen alapvető jellemző az adattároló kapacitása (vagyis az általa biztosított tárhely mérete); az írási sebesség, amellyel felírhatjuk rá az adatokat; az olvasási sebesség, amellyel kiolvashatjuk az adatokat; és hogy hányszor írható a nyersanyag.
Kezdjük talán ez utolsóval. Optikai lemezekre – és ebben alapvetően különböznek a memóriakártyáktól, magnószalagoktól vagy mágneslemezektől – lehet egyszer vagy többször írni. A történelem folyamán eddig az adattároló eszközök közül a hanglemezek és a celluloidfilm voltak olyan adathordozók, amelyeket egyszer lehetett megírni, és soha többé, míg a többi adathordozó általában többször felhasználható. Az egyszeri felhasználási lehetőség alapvető óvatosságot igényel a felhasználó részéről, hiszen ha megnyomjuk a műveletet indító gombot, a folyamat visszafordíthatatlanná válik: a lemezre - jobb esetben - az kerül, amit szerettünk volna, és ezen később nem változtathatunk. Jobb esetben! Ugyanis az egyszer írható lemezeket kétféleképpen lehet elrontani: vagy mi magunk rontjuk el azzal, hogy nem megfelelő adatokat írunk rá, vagy a program rontja el azzal, hogy nem megfelelően írja ki az adatokat. 
Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés