Cikkek

DVD lejátszása a merevlemezről

Mivel ez a téma olyan sokszor merült fel, ezért úgy gondolom, megér egy külön cikket. Íme:


A következo programra lesz szükséged:

DVD Decrypter
Egy PC alapú DVD lejátszóra: PowerDVD4 vagy WinDVD3/4 vagy H+


Alul találhatsz egy másik módszert arra, hogyan hozhatsz létre olyan virtuális meghajtót, amely tartalmazza az egész filmet.

Elsö Lépés: A DVD rippelése

Elso lépésként fel kell másolni a DVD összes tartalmát a merevlemezre. A feladatra a legmegfelelobb eszköz a DVD Decrypter.

Második Lépés: Lejátszás

Mivel a DVD decrypter tartalmazza az ISO ripping módot is, ezt is használhatod és egy olyan programot, amely a képes az ISO fileokat közvetlen felmountolni . Így kevesebb gondod lesz, ezért ha nem zavar a virtuális CD/DVD meghajtó, akkor a DVD Decrypter utat kövessd.

Mindenek elott, az összes lerippelt adatot a megfelelo helyre kell másolnod. Ha WinDVD-d , vagy Hollywood plusod van, létre kell hoznod egy VIDEO_ TS( nagybetukkel kell!) mappát a merevlemezed gyökérkönyvtárban és ide kell másolnod a lerippelt fileokat . Itt egy példa: mondjuk, hogy a meghajtód betujele E, akkor ilyet kell létrehoznod: e :\VIDEO_TS és az összes adatot idetenni. A PowerDVD esetében ezt a lépést nem kell megtanni .

Akkor játszuk le:

PowerDVD :Itt az idö, hogy megnézzük, hogy lejátszható-e még a lemezünk. Normális esetben egy szoftveres DVD lejátszót használsz erre a célra. A PowerDVDnél csak meg kell nyomnod a Control-O – t , majd az Open DVD files on Hard Disk ( Dvd fileok megynitása merevlemezrol) menüpontot választani és megkeresni a VIDEO_TS.IFO filet és már mehet is.

WinDVD:


WinDVD esetében ez egy kicsit bonyolultabb. Az összes filet a gyökérkönyvtárban lévo VIDEO_TS mappába kell átmozgatni. Például: d:\VIDEO_TS. Ezután elindítod a WinDVDt , bemész az opciókba (válaszd a csavarkulcsos ikonú gombot) és válaszd ki a meghajtót, amely tartalmazza a filmet.

Most nyomj Ok-t, majd a WinDVD foablakában nyomd le a lejátszás gombot és már mehet is. Néhány embernek a WinDVD az elso réteget játsza csak le. Ilyen esetben az alternatív módot kell használni.

Hollywood Plus :

Menj az opció képernyore a DVD Station szoftver Folder gombjának megnyomásával.Ezután állítsd be defaultnak az a meghajtót amelyiken a DVD adat van, majd nyomj OK-ét és játszd le.

Alternatív módszer :

A fent említett szoftver ehhez a módszerhez a Daemon Tools.

Elso lépés: A DVD rippelése

Indítsd el a DVD Decryptert majd állítsd a módot ISO-ra:

Ezután rippeld a DVDt . Ez egy nagy filet fog létrehozni a merevlemezen. Gyözödj meg róla, hogy rendelkezel elég hellyel, amely elég lesz arra, hogy az egész DVDt tartalmazza, mivel az ISO mindent tartalmazni fog, ami csak a lemezen megtalálható. És van még valami: olyan fájlrendszered legyen, amely alkalmas nagy fileok létrehozására. Ha a DVD 4GB-nál több adatot tartalmaz, NTFS filerendszerre lesz szükséged (Windows NT, Windows2000 vagy Windows XP rendelkezik ilyen fájlrendszerrel).

Második lépés: A képfile mountolásaKattints a jobb egérgombbal a Daemon Tools ikonjára, amely a kép jobb alsó sarkán található (egy kis piros nyilas logó ). Ezután válaszd a Virtual Cd/ DVD-ROM-ot , majd Device 0 majd Mount image (képfájl mountolása ) majd választ ki a létrehozott képfilet ( iso ).
Rögtön miután ezt megtetted, látni fogod, hogy a virtuális meghajtód immár egy DVD lemezt tartalmaz. Most már csak azt kell megtenned, hogy elindítod a DVD lejátszót, ez majd felismeri a DVDt és elkezdi lejátszani. He ez nem muködne, fentebb elolvashatod hogyan tudod megváltoztatni a default meghajtó jelét a DVD lejátszóban, azért, hogy lejátszhassd a lemezt.


Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés