Cikkek

Fotó DVD készítés

Forrás: dvdX Tippek-Trükkök


Bizonyára felmerül már sok emberben az a gondolat, hogy mi lenne, ha DVD lejátszónkban DVD Videó formájában le tudnánk játszani fotóinkat. Egy jó kis átúsztatással átkeverve a képeinket, kényelmesen hátradőlve nézhetnénk. Képzeld el, hogy egy esküvő, születésnap, névnap, buli, party, koncert, vagy akár egy nyaralás fotóit nézheted meg a televízión. Több féle képen is mondhatjuk ezt az összeállítást: kép dvd, képek dvd, digitális fotó dvd, fotó album dvd, vagy fotó videó. A lényeg, hogy asztali DVD lejátszóban meg tudjuk nézni a fotó galériánkat.
Most egy átfogó Fotó DVD készítés leírást kaphatsz arról, hogy hogyan kell ezt a műveletet kivitelezni a gyakorlatban. Nézzük.


Egy program elég a művelthez: VSO PhotoDVD

 

01. Kezdetek


Először is indítsd el a VSO PhotoDVD programot, majd bedob egy két ablakot, amit el is magyarázok gyorsan. Az első ablakban megkérdezi, hogy frissíted-e jelenlegi program verziódat (Verzió frissítés), én nem fogom, most mert a legújabbat töltöttem le. Tehát nyomtam egy Nem gombot.Ezután a Regisztráció emlékeztető ablakban a VSO Software felajánlja, hogy kipróbáld a programot. A visszaszámláló után, kattints a Kipróbálás gombra.


A demó verzióban csak 100 db kép behívása lehetséges. Ha megvásárolod, akkor teljes értékűen használhatod.Végre behívtuk a programot, majd keressük meg az összeválogatott fotóinkat. Azaz, előtte a képeket helyezd el egy mappába. Majd kattints az alsó részben elhelyezkedő kis sárga mappa ikonra. És importáld a fotókat a programba.Meg várod, amíg gondolkozik a szoftver, azaz behívja a képeket.

02. Alapok


Elmagyaráznám az alapvető funkciókat, hogy könnyebben navigáld a programot.
A kis lapocska plusz jel (1) gombra kattintva egy bizonyos képet hív be. A sárga mappa plusz jellel ikon (2), mappából importálja a fotókat. Az X ikon (3) törli a kijelölt képeket. A le, föl ikonokkal (4) navigálhatsz a beimportált fotók között. A két forgató ikonnal (5) kedvedre forgathatod az adott fotót. A nagyító ikonra (6) kattintva egy bizonyos képet részletesen szerkeszthetsz. A nézet ikon (7) pedig a műveleti ablakban nézet módot változtat. A csúszkával (8) kicsinyítheted, vagy nagyíthatod a képet. Az Előnézet gombbal (9) pedig a leendő DVD-ét nézheted meg. A beállítások gomb (10) pedig az egész projekt főbeállításait oldja meg.


Klikkelj a Beállítások gombra, majd a Képek fülre. Itt beállíthatod részletesen, hogy miképp úsztassa fotóidat, háttér színét, időzítését, és átmenetét a program. Itt nincs előírt beállítás, a tetszésed szerint járj el.Maradva a beállításoknál a DVD formátum fülön, állítsd be a TV formátum részleteit. Ajánlott beállítás: PAL (Európa), 4:3 (Hagyományos képernyő)A Feliratok fülön állítsd be a betűtípus méretét, fajtáját, és a feliratod nyelvét (hu).A Fejezetek fülön a fejezetek (chapter) közötti időtartamot tudod beállítani. Ajánlott a gyári 5 perces beállítás.A Média statisztika fülön, pedig engedélyezni tudod, hogy a VSO-Software felhasználja az eredményeidet, a szoftvere fejlesztése érdekében. Ha meg vagy minden beállítással kattints az OK gombra.

03. Fotó feliratozása


Válaszd ki az adott képet, majd kattints a nagyító ikonra. A jobb oldali Opciókban (1) beállíthatod az Animációt, Animális mértékét, Átmenetét, és a Kép tartási idejét. A képet színessé teheted a Fekete-fehér, és Szépia effektekkel (2). A Fókusz ikonnal (3) megadhatod, hogy honnan animáljon a program. Az alsó részben elhelyezkedő Feliratok (4) sávban, feliratozni lehet a fotót. Az felirat helyére egyszerűen írd be a kívánt szöveget, ezt háromszor megteheted fotónként.
Ha meg vagy a feliratozással x-eld ki az ablakot, és kattints a Tovább gombra.


04. Hang beimportálása


Gyorsan egy kis magyarázat a Hang ablak beállításaihoz.
A kis lapocska plusz jel (1) gombra klikkelve egy bizonyos hang fájlt importál be. A sárga mappa plusz jellel ikon (2), mappából hívja be a hangokat. Az X ikon (3) törli a kijelölt hang fájlokat. A le, föl ikonokkal (4) navigálhatsz a beimportált zenék között. Az 1, 2,3 (5) ikonokkal a hangsávok között navigálhatsz. A Részletek (6) opcióban pedig bele hallgathatsz a behívott zeneszámba. Az Előnézet gomb megnyomással, már a zenével együtt nézheted meg a leendő Fotó DVD-det.Ha meg van a Hang beállításai, akkor kattints a Tovább gombra.

05. Kimenet beállításai


A végén az utolsó ablakban beállíthatjuk a kimeneti tulajdonságokat. A Kimeneti forma részben, a képernyő tulajdonságait állíthatod be. Ajánlott a PAL (25 FPS) 4:3 beállítás. A Kimeneti cél opcióban beállíthatjuk a Tárgy eszközben, hogy felírjuk egyből, vagy merevlemezre mentjük a videót. A forrás fájlok mentése pipát nem fontos bejelölni, hisz meg vannak a forrás fájlaink (abból dolgozunk). Itt még megtalálható egy lenyíló menü, hogy DVD5, vagy DVD9-es lemezre történik a konvertálás. Továbbiakban a Tárgy mappa alrészben megadható a merevlemezen lévő mappa elérési útja. A SAO options részben pedig ajánlott az Automatic (recommended) beállítás.
Ha megtörtént minden beállítás, klikkelj a Tovább gombra.A kódolás kész ablakban nincs semmi beállítandó dolog, csak részletes információkat kapsz a leendő konvertálásról, projektről. Induljon a konvertálás, kattints a Tovább gombra.Vársz, míg dolgozik a program, mert a konvertálás elhúzódhat több óráig is. Az Előnézet pipát érdemes kiszedni, mert gyorsabban konvertál a program.Megvagyunk a Fotók DVD-vé varázsolásával, már csak az utolsó ablak van hátra. A Vége ablakban három lehetőséget találsz, hogy mit tegyen a PhotoDVD. Kimeneti mappa megnyitása az Explorer-ben, Másik foto DVD készítése, és Még egy példány felírása opció. Én az elsőt választom, és nyomok egy Tovább gombot.Bedobja a Windows ablakot, ahová konvertált a szoftver.
Feldob egy mentési lehetőséget a VSO PhotoDVD program, érdemes elmenteni a projektet. Elképzelhető, hogy valami okból kifolyólag nem sikerült a konvertálás, vagy valami nem tetszik. A mentésből már könnyebben elindulhatunk, és csiszolhatunk még a beállításokon.

06. Rádolgozás a kész DVD-re


Megmondom őszintén egy kicsit utána rádolgoztam a DVD Shrink, és az IfoEdit programmal. Az IfoEdit-tel beállítottam a hang, és a felirat sávok nyelveit, mert nem igazán volt magyar. És a DVD Shrink-kel pedig megvágtam Reauthor módban, hogy szebb, és jobb legyen a DVD Video. Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés