Cikkek

Gyorsabban terjed Európában a Blu-ray, mint tíz éve a DVDBlu-ray

A Blu-ray Disc Association (BDA) tegnap közölte, hogy a Blu-ray kiadványok összesített eladásai átlépték a 2 milliós küszöböt, amihez mindössze két hónapra volt szükség az egymilliós mérföldkő elérését követően. A GfK International adataira hivatkozva a BDA közleménye szerint eddig 2,4 millió lemezt értékesítettek a formátum rajtja óta, melyből több mint fél milliót csak decemberben adtak el. A decemberi eladásokban a Blu-ray 3:1 arányban verte a HD DVD-t Európában.

A Screen Digest adatai alapján a Blu-ray ezzel gyorsabb felfutást mutat, mint a DVD kilenc évvel ezelőtt. A DVD filmek 1997-ben jelentek meg Nyugat-Európában, és a következő évben 230 ezer lejátszó és 2 millió lemezt értékesítettek, idéz a közlemény. Ehhez képest a Blu-ray piaci debütálásának második naptári évében, 2007-ben a 3,2 millió PlayStation 3 konzolnak köszönhetően 2,3 millió lemezt értékesítettek.

A HD-lemezek eladásai jelenleg eltörpülnek a DVD-forgalom mellett, felfutásuk sebessége kiemelten fontos a formátumok mögött álló, licencdíjakra pályázó vállalatok, valamint a telítődött, sőt tavaly már holtpontra jutott DVD-piaccal küzdő filmkiadók számára, melyek extra keresletet igyekeznek stimulálni. A Warner Brothers január elején bejelentett Blu-ray exkluzivitásával eldőlt, hogy a Sony által támogatott formátum lesz a DVD utódja, ehhez azonban a Blu-ray értékesítés gyors növekedésére lesz szükség idén. A HD DVD eladások a Warner, és ezt követően más cégek lépéseit követően összeomlottak januárban.


Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés