Cikkek

Hogyan kell kezelni és tárolni a CD-ket?

  • A lemezeket a szélüknél vagy a központi lyuknál fogjuk meg. Ne nyúljunk a lemez felületéhez, mert ujjlenyomatokat és olajat hagyunk rajta.
  • A lemezeket nem oldószer-alapú puhahegyű tollal feliratozzuk. Ne használjunk olyan tollat, amely erős oldószert tartalmaz. Hosszútávú (öt évnél hosszabb) tároláshoz nem ajánlott öntapadós címkét használni. Ha mégis címkét használunk, sose próbáljuk meg azt eltávolítani vagy újrapozicionálni.
  • A lemezt tartsuk tisztán és zsírmentesen.
  • Tartsuk a lemezeket függőlegesen. Hosszabb idő alatt a gravitáció elhajlítja a lemezeket, ha az vízszintesen van a tokjában. A legtöbb tok a közepénél támasztja alá a lemezt, eltartva azt a hátlaptól.
  • Használat után azonnal tegyük vissza a lemezeket a tartójukba.
  • A lemezeket sötétben, száraz, hűvös helyen tároljuk, ahol tiszta a levegő. Kerüljük a túlzottan meleg vagy nedves környezetet. Óvjuk őket a közvetlen napfénytől és más UV fényforrásoktól.
  • Bevált gyártótól származó minőségi lemezeket használjunk. A rossz minőségű lemezek még ideális körülmények között is gyorsan tönkremennek.
4 és 20 °C közötti hőmérséklet és 20–50% relatív páratartalom ajánlott. Mielőtt az összes lemezünket beraknánk a hűtőbe, megjegyzendő, hogy a hirtelen hőmérséklet- és páratartalom-változás árthat a lemezeknek. Mielőtt a CD-lejátszóba tennénk a lemezt, hagyni kellene lassan szobahőmérsékletre melegedni. A rendszeresen használt lemezeket a felhasználási környezetéhez hasonló körülmények között érdemes tárolni.


Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés