Cikkek

Hogyan rippelj Blu-Rayt MP4-be

1. Lépés


Mielőtt elkezdjük az enkódolást a Handbrake-el, egy feloldó szoftvert kell használnuk, hogy kikerüljük a Blu-Ray védelmét. Erre a munkára az AnyDVD HD-t ajánlanám.

2. Lépés


  

Nyisd meg a Handbrake-et. Légy biztos, hogy a High Profile (1) ki van választva és aztán válaszd a Source -> Video FIle (2) menüpontot.


3. LépésKeresd ki a BDMV mappát a Blu-Ray lemezen és a STREAM mappában válaszd ki a legnagyobb m2ts fájlt és klikkelj az Open-re. Sajnos a Handbrake még nem támogatja a Seamless Branching Blu-Rayeket, ezért ha nem csak egy nagy m2ts fájlod van, manuálisan kell a lemezt demuxolni, majd remuxolni MKV fájlba. Importáld az MKV fájlt és kövesd az útmutatót.

4. LépésMiután a filmet betöltötte, itt az idő, hogy beállítsuk a kimenő fájlt a Browse (1) gomb megnyomásával. Az MP4 tárolónak már ki kell lennie választva. Most a Picture fülön (2) beállíthatod a kimenő méretet. Ebben a példában a teljes felbontást meg akarjuk tartani, ezért a Strict Anamorphicot kiválasztottuk. Ha 720p videót akarsz, az Anamorphic beállításban válaszd ki a Loose opciót, a Modulust állítsd 2-re, majd manuálisan állítsd a szélességet 1280-ra. Croppingot Automaticra állítsd, hogy a fekete csíkokat eltüntesse.  Nyisd meg a Video (4) fület és nézd a következő lépést.

5. LépésA H.264 codecet használjuk, természetesen. Ebben a példában Constant Qualityt használok 20-as értékkel. Constant Quality egy gyorsabb enkódoló, ami változatlan minőséget próbál tartani a videóid, mérettől és tartalomtól függetlenül. Ezzel azonban nem fogod tudni, hogy milyen nagy lesz a fájl. Természetesen mindig kiválaszthatod a 2-pass opciót, hogy kiválasztod a Target Size opcióban a 2-passt és bekapcsolod a 2-Pass Encodingot. A Turbo Fist Pass opció felgyorsítja a folyamatot, minőségvesztés nélkül. Legalább 4 gigát adjál a fájlnak ha 1080p-t használsz, és legalább 2 gigát, ha 720p-t.Ha 4 giga felé mész, válaszd ki a Large FIle Size opciót az MP4 tároló beállítások mellett. Most kattints az Audio (2) fülre.


6. LépésItt kiválasztod a hangsávot, amit az MP4 fájhoz akarsz rakni(1). Kiválasztva az AC3 Passthrut (2) egy AC3 sávot fog csinálni a DTS audióból, mert a DTS-t nem támogatja az MP4. Ha a DTS audiót meg akarod tartani, használj MKV tárolót.  Kattints az Add track (3) gombra, ha mindent beállítottál. Aztán kilkkelj a Subtitle fülre (4).


7. Lépés


Itt feliratot tudsz adni az MP4 fájlhoz. Handbrake nem támogatja a Blu-Ray feliratokat, ezért SRT formátumban kell őket tartanod. Kattints az Import (1) gombra miután kiválasztottad a nyelvet (2) és ha azt akarod, hogy alapból az jelenjen meg, kattints az Add (3) gombra, hogy az alul lévő listához hozzáadd.

8. LépésEz minden, kattints a Start gombra és pár óra múlva lesz egy HD MP4 fájlod.


Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés