Cikkek

MD5 file készítése Total Commanderrel
Az MD5 kódolás bármilyen adatból – függetlenül a méretétől, vagy a típusától – egy 32 karakter hosszú hexadecimális hasht eredményez. A kódolás egyirányú, így nem lehet visszafejteni. Éppen emiatt biztonságos, és kiválóan alkalmas eredetiség ellenőrzésre.

Amikor valaki az interneten keresztül szeretne adatokat feltölteni, és biztosra akar menni, akkor mindenképpen md5 ellenőrző a legjobb megoldás. A folyamat roppant egyszerű, mindössze egy Total Commander programra lesz szükségünk.

1. A számítógépen keressük meg azt a master fájlt, amiből szeretnénk készíteni az md5 ellenörzőt. Jelen esetben, tesztünk során ez adathordozok-teszt.iso lesz. Természetesen több fájlból is készíthetünk md5-t, a folyamat ugyanaz.

Md5 ellenörző fájl készítése

2. Jelöljük ki a fájlt (space bill.) majd a fájl menün keresztül használjuk a "CRC-ellenörzés(SVF formában) lehetőséget.

Készítsen egyedi md5 fájlt feltöltéshez.

3. A lehetőségek között pipáljuk be az MD5 formátumot, majd adjuk meg ahova szeretnénk elkészíteni az ellenörző állományt. Célszerű az iso mellé helyezni merevlemezünkön.

MD5 fájl készítése Total Commander segítségével!

4. A folyamat elindítása után a program elkészíti fájlunkat a teszteléshez.

Tesztelje md5 fájlt segítségével master anyagait!

5. Elkészültünk,  az iso fájl társaságában már tölthetjük is FTP-re az adatokat, így garantáltan nem lesz probléma a gyártás során.


Ftp feltöltés md5 fájlok kapcsán!


Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés