Cikkek

Super Jewel BOX - A normál CD tok modern változata

Lekerekített sarkok, biztosabb zárhatóság, a booklet stabilabb rögzítése az előlaphoz - ezek mind a Super Jewel BOX jellemzői. Manapság gyakran találkozhatunk vele számítástechnikai boltok, áruházak polcain, s már-már úgy tűnik, átveszi a vezetést a hagyományos, műanyag CD toktól.


Valóban, mind külsejében, mind zárhatóságában a normál CD tok előtt jár, hiszen pattanós műanyag zárja szinte lehetetlenné teszi, hogy egy elvétett mozdulat eredményeképpen a tok szétnyíljon és a lemez kiessen belőle. Bár külön toktípusként emlegetjük, a Super Jewel BOX nem más, mint a normál CD tok tökéletesített változata. Lekerekített sarkai enyhén futurisztikus beütést kölcsönöznek neki, és ellentétben a hagyományos CD tokkal, a Super Jewel BOX-nak létezik DVD változata is.

2009-ben az Alexandra Kiadó a Hungarotonnal karöltve „Könnyűzenei archívum” összefoglaló néven számos klasszikus nagylemez (többek között Bergendy, V'Moto Rock, Kovács Kati albumok) CD változatát jelentette meg, valamennyit Super Jewel Box tokban. Ezen kiadványok egyike az 1979-es „Session At Night - Éjszaka A Stúdióban” CD változata, mely méltatlanul keveset emlegetett momentuma nem csak a dzsessz, hanem általában véve a hazai zenetörténetnek. Olyan zenészek szerzeményei és játéka hallható a lemezen (a teljesség igénye nélkül), mint Szakcsi-Lakatos Béla, Babos Gyula vagy Dés László.Tavaly újra kiadásra került a teljes Queen-életmű, a lemezeket Super Jewel BOX-ba csomagolták. Igen ám, de minden egyes Super Jewel BOX-ba 2 korong került: egyik az eredeti album dalait tartalmazta újrakeverve, míg a másikon bónusz hanganyag szerepelt. Két CD egy Super Jewel BOX-ban? Igen! A Super Jewel BOX-nak olyan változata is létezik, melynek középső, műanyag paneljére két oldalról két lemez is felerősíthető. Praktikus. A képen az eredetileg 1995-ös „Made In Heaven” lemez 2011-es újrakevert kiadása látható, ebből a szériából.2008-ban a siófoki CokeClubban, az MTV Icon rendezvény keretein belül az LGT együttes előtt tisztelgett számos hazai kortárs szólóelőadó és együttes, egy-egy LGT dal feldolgozásával. Az esemény kapcsán egy CD is megjelent Super Jewel BOX tokban, melyen ezen feldolgozások stúdióverziói hallhatóak.
Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés