Cikkek

Zene és CD hallgatás az élete!

A Zene.hu országos honlap főszerkesztője egész életét jelképesen egy „CD” lemezre tette fel.  Már több éve fülel és kritikusan hallgatja az együttesek bemutatkozó albumait és az ismert zenészek legújabb alkotásait. Az Adathordozok.hu Bíró Zsoltot faggatta, aki immáron hat éve koordinálja a zenés, igényes cikkeket, interjúkat tartalmazó elismert portált.
-A zene.hu főszerkesztője egész nap CD-t hallgat?

- Mondjunk inkább úgy, hogy zenét.  Tény, hogy egész nap szól valami muzsika, akkor is, ha csak a háttérben. Nyilván a szakmám miatt is, de magánemberként is lételemem a zene. Felpörget munka közben és sokszor a pihenést is elősegíti. Sőt, sokszor le is nyugtat egy-egy stresszes napon. Azok a zenék, amik igazán közel állnak hozzám, természetesen megvannak CD-n is. Valahogy úgy az igazi, ha kézbe is foghatod a „hangokat”.

- Mennyi CD-d van?

- Még soha nem számoltam meg. De nem kevés, maradjunk annyiban. Inkább hallgatom őket, mint számolom. Sok lemezt megvettem, de ajándékba is számos alkalommal kaptam. Praktikus és személyre szabott meglepetés egy-egy CD. Adni és kapni is szeretek.

- Mi a hazai, külföldi kedvenced?

- Nincsenek kifejezett kedvenceim, nagyon nehéz lenne egyet-egyet kiemelni azok közül, amelyek tetszenek. Legyen szó akár előadókról, akár az adott CD-ről. A fülem minden jó zenét szeret, akár itthonról, akár külföldről.  Pillanatnyi kedvenceim vannak csak, azok, amelyek akkor éppen illenek a hangulatomhoz. Lényeg, hogy valamiért felfigyeljek rá.

- Hogyan, milyen hangon hallgatod a CD-t, mennyire fontos neked a minőség?

- Van egy mini hifim, egész komoly kis hangfalakkal. Nagyon jól adják vissza a hangot, különösen a koncert felvételnél veszem észre. A számítógépen is rendszeresen hallgatok zenét, ehhez vásároltam egy jó minőségű vezeték nélküli fülest. Áldás, mert sokszor még hajnali 3-kor is dolgozom, és ilyenkor már nem düböröghetnek a hangfalak… Elégedett vagyok mindegyik technikai berendezéssel.


- DVD-zel?

- Na, ez egy kicsit háttérben van az életemben. Nem igazán van időm filmeket nézni. Ha mégis, akkor természetesen DVD-vel teszem, hiszen sokkal jobb a minősége, mint a VHS-nek. Meg persze már egyre kevesebb a videokazetta. Jó lenne, ha kicsit több időm maradna a „házi-mozihoz”.

- Miért tartod jobbnak a DVD zést a mozinál?

- Érdekes kérdés. Nagyon nehéz dönteni, mert mindegyiknek megvan a maga előnye, hátránya és varázsa. A mozinak már maga az illata is lelkesítő, na meg a popcorn és a kóla, a széles vászon és a hangeffektusok. Viszont mára már egy kicsit háttérbe szorult, átvette az uralmat a DVD és a házimozi. Kényelmesebb és az otthoni vetítésen csak az vehet részt, akit én hívtam el. Ha valami közbejön, folytathatom ott a filmet, ahol abbahagytam. Elfoglalt embereknek mindenképpen jobb a DVD nézés, de azért a mozit sem lehet sokáig hanyagolni.

 


Egyedi ajánlat feliratkozás

Iratkozzon fel itt, és a jövőben elküldjük kiemelt akciós ajánlatainkat. Ne maradjon le!


FACEBOOK

Kövessen minket a világ legnagyobb közösségi portálján! Legyen az ismerősünk!

CIKKEK

Szekciónkban az adattárólással foglalkozó információs tárunkat ismerheti meg.

NYOMDAI AJÁNLATOK

Ismerje meg cégünk nyomdai weboldalát.
 

Hívjon minket!
+36 1 296 2489
+36 70 3644-066
Írjon nekünk!
info(kukac)adathordozok.hu
cd gyártás dvd gyártás cd sokszorosítás dvd sokszorosítás dvd nyomtatás cd nyomtatás digipack dvd készítés cd készítés Sitemap dvd másolás digipak
dvd lemezek plasztik kártya készítés